Resepi dr blog sakuraemi(Tokushima);
Bahan-bahan
2cwn tepung gandum
1sk serbuk penaik
1sk soda bikabonat
1/2cwm gula
1biji telur
1 1/2cwn air
Bhn tabur: kacang tumbuk, jagung krim, gula
Cara-cara
* Pukul telur dan gula hingga kembang. Masukkan serbuk penaik, soda dan air. Pukul sebati. Blender semua sekali pun boleh.
* Biarkan 1/2jam. Panaskan pan dan masukkan 1 senduk aduan. Tabur dgn kacang, jagung krim dan gula. Bila masak lipat 2 dan sapu dgn butter. Kalau suka ranggup xyah sapu butter.
2 件のコメント:
Sangat cantek apam balik dier... jelesnye... pernah makan apam balik letak pisang n telur tak? hehe..best.
ijan..
cantik ker..hehehe,xprnh lg mkn apam pisang + telur...mner resepinyer???share laa..
コメントを投稿