t'goda tgk yg SL buat...nmpk kembung jer donut dia,tp yg aku punya ni xbrp nk kembung mungkin sbb suhu kat dapur aku ni sejuk...wlp dah pasang heater!!!
ku CP dr dapur SL;
Bahan A
3 cawan tepung
3 sudu besar tepung susu
3 sudu besar shortening
3 sudu besar gula pasir halus
Bahan B:
200 ml air suam*
2 sudu the instant yeast*
20 ml air - sebagai tambahan jika perlu
Cara-caranya
- Bancuh Bahan B, masukkan kedalam Bahan A.
- Masukkan air tambahan jika perlu. Kemudian uli sehingga doh licin dan lembut.
- Terus terap ngan acuan donut.
- Biarkan selama lebih kurang 30 minit, biarkan doh naik dua kali ganda dan kemudian goreng dengan api yang sederhana.
- salut ngan gula
0 件のコメント:
コメントを投稿