Smlm buat kari ayam,pagi ni awal2 pg lg...dlm pkl 7 dah(xder awal mna pun,kat sini dah panas mcm pkl 11pg!!) start m'jala la pulak,sbb 2,3ari dah aniq duk suruh aku buat roti jala...nk buat benda ni kena time mood baik punyer kl x mmg xsabar dah abihkan 2 adunan..hohohoho!!!2 adunan tau aku buat...hihihihi!!
oklah ni resepinyer...c&p dr MyR,tq tulip
Bahan-bahan ( 4 org )
* 2 cawan tepung gandum
* 2 cawan air
* 5 sb susu tepung(xletak sbb air tu aku letak separuh sukatan air&separuh sukatan susu segar)
* 1 biji telur
* beberapa titik pewarna kuning
* 1 st garam
Cara-cara
1. Masukkan semua bahan dalam blender. Blend hingga semua sebati.
2. Perap dalam 1/2 jam. Sediakan kuali & acuan roti jala untuk menjala di atas kuali leper.
3. Jala dengan api perlahan lebih kurang seminit. Boleh dimakan dengan kari ayam.
0 件のコメント:
コメントを投稿