buat smlm mkn dgn sup ayam...simple tp aku & en.hubby suka sgt...
bhn2;
secawan ikan bilis
8 ulas bwg merah}
3 ulas bwg putih} dikisar
sedikit belacan}
1 sudu sos tomato
1 sudu kicap
garam,gula..
bwg besar
(aku tambah 2 buji kentang...kupas kulit,hiris nipis2 dan goreng)
caranye;
1. ikan bilis digoreng.
2. Tumis semua bhn kisar hingga pecah minyak...masukkan gula garam dll.
3. Sejukkan,kemudian barulah digaul ikan bilis & kentang..kl gaultime panas..ikan bilis tu xakan rangup.
simple kan...tak ingat dah aku jumpa kat mna resepi ni.
2 件のコメント:
waduh seme dlm nihongo ni...sib bek dok ingat skit2 lagi tulisan hiragana/katakani ni...kih kih kih. sedap sambal bilis. akak suka
hahahahahha...semua dlm nihonggo...tp tuan blog xreti pun!!!
コメントを投稿