resepi ambk kat fp shima(uk)..
PEPARU GORENG BERLADA
250 gms peparu - potong nipis2
1 labu bwg besar - potong gelang
nampla
sos cili & tomato
sedikit air asam jawa
gula
garam
bhn kisar:
3 ulas bwg merah
1 ulas bwg putih
3-5 biji cili padi (kalau suke pedas2 laaa )
1 biji cili masak merah
CARA:
1. goreng dulu peparu sampai garing..toskan..
2. tumiskan bhn2 kisar sampai kering..
3. masukkan gula + garam + nampla + air asam jawa + sos cili & tomato.. adjust rasa
4. gaul bersama peparu td..masak hingga kering..
2 件のコメント:
paru goreng berlada...sedap makan ngan nasi panas2 kan. mana dpt paru kat nihon??? ada ke jual??? tak plak penah beli paru masa dok sana dulu.
beli kat baticrom...dulu dah ader ker baticrom??
コメントを投稿