2008年11月29日土曜日

Peparu Goreng Berlada


resepi ambk kat fp shima(uk)..

PEPARU GORENG BERLADA

250 gms peparu - potong nipis2
1 labu bwg besar - potong gelang
nampla
sos cili & tomato
sedikit air asam jawa
gula
garam

bhn kisar:
3 ulas bwg merah
1 ulas bwg putih
3-5 biji cili padi (kalau suke pedas2 laaa )
1 biji cili masak merah

CARA:
1. goreng dulu peparu sampai garing..toskan..
2. tumiskan bhn2 kisar sampai kering..
3. masukkan gula + garam + nampla + air asam jawa + sos cili & tomato.. adjust rasa
4. gaul bersama peparu td..masak hingga kering..

2 件のコメント:

zana @ ros hassan さんのコメント...

paru goreng berlada...sedap makan ngan nasi panas2 kan. mana dpt paru kat nihon??? ada ke jual??? tak plak penah beli paru masa dok sana dulu.

are さんのコメント...

beli kat baticrom...dulu dah ader ker baticrom??